Welkom bij Revue aon de Maos

Een avond vol ‘vastelaovendsamusemint’ als opmaat naar carnaval. Dat is de opzet van de nieuwe ‘Mestreechter Revue’, een initiatief van de carnavalsverenigingen Tempeleers en Keemeleers en het Theater aan het Vrijthof en georganiseerd door de stichting Revue aon de Maos. Met de Revue wordt een aloude carnavalstraditie in ere hersteld. De (door corona 2 jaar uitgestelde) revue vond plaats op 6 en 7 februari 2023 in het Theater aan het Vrijthof. Een uitgebreide fotoreportage is hier te vinden.

Terugkeer Mestreechter Revue brengt avond vol ‘vastelaovendsamusemint’

De organiserende stichting Revue aon de Maos organiseerde in 2020 het laatste ‘Wiecker Tribbenaol’. Voorzitter Jean Boelen: “Maastricht heeft een rijk verleden op het gebied van revues en carnavaleske zittingen. Neem bijvoorbeeld de drukbezochte zittingen in de ‘Staarzaol’ in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw. Bij verschillende partijen leefden ideeën om dit nieuw leven in te blazen: zowel bij Tempeleers, als Keemeleers als de stichting Revue aon de Maos, alsook het theater. Het Theater aan het Vrijthof heeft de partijen samengebracht en zo is de puzzel gelegd.”

Humor

Uiteraard zal humor de boventoon voeren, zegt Tempeleer Jan Janssen, die zitting neemt in het bestuur. “Humor is een essentieel onderdeel van de vastelaovend, of beter nog: de basis. Carnaval is drie dagen lang de zorgen aan de kant, maar ook de maatschappij en het gezag een humoristische spiegel voorhouden. We zien dat dit iets naar de achtergrond is verschoven. Met onder andere deze revue willen we de humor weer meer naar de voorgrond brengen. En zoals dat hoort bij een revue is er uiteraard ook muziek en misschien ook wel een emotionele snaar.” De Revue is ‘voor en door’ Mestreech. “Een unieke avond vastelaovendsamusement”, besluit Janssen.

nl_NLNederlands
Scroll naar boven